Het fablab op volle toeren

netdyh

Ons fablab draait reeds op volle toeren!  Wat er allemaal al gaande is? :

• Leerlingen uit L5 en L6 zijn een grote tandwielenmuur aan het ontwerpen.
  • De 3D-printers draaien overuren om rekenschijfjes voor het eerste en tweede leerjaar te printen.
  • Het 4de, 5de en 6de leerjaar volgden een stevige workshop over de Micro:bits.
  • De peuterklas kwam langs om het fablab te ontdekken.  Ze zagen de robots aan het werk, zagen hoe de lasercutter hun namen aan het graveren was, en kozen de kleuren waarin de deur en het raam in het huisje voor de muis geprint moesten worden.
  • Het derde leerjaar volgt deze week een workshop met de Ozobots.  Ze krijgen ook de opdracht om met het "green screen" een filmpje te maken over een belangrijke vrouw in de wetenschappelijke en/of technische wereld.
  • Binnenkort krijgt het vierde leerjaar de opdracht om een nieuw lettertype te ontwerpen waar we onze lasercutter op los zullen laten.
  • Tijdens de Europese CodeWeek staan er op Bingel leuke opdrachten rond computationeel denken klaar voor de leerlingen van L1 t.e.m. L3.  Vanaf het 4de leerjaar staan er enkele uitdagingen met Scratch op het programma.
  • Momenteel zijn de directeur, juf Elke, juf Katrien, meester Kristof en meester Wouter op internationale nascholing rond coderen en STEAM in Kroatië.
  • Technopolis On Tour : de 2de kleuterklas, het 1ste, 2de, 4de, 5de en 6de leerjaar zullen in het voorjaar een spetterende show vol met wetenschappen en techniek beleven.
  • En er komt nog véél meer aan!

asx

Info-avond over de GWP van het 2de leerjaar

nrtshsr

Op maandag 7 oktober vindt de info-avond over de GWP van het 2de leerjaar naar Woumen plaats.  Afspraak om 18u30.  De exacte locatie heeft u vernomen van de leerkrachten van het 2de leerjaar.

Scholenveldloop in het Elisabethpark

Op donderdag 10 oktober vindt onze jaarlijkse scholenveldloop plaats.  U vindt ons die dag doorlopend in het Elisbethpark.

czcz

Grootoudersfeest

zcdzd

Op woensdag 16 oktober is het feest voor de grootouders!  Grootouders zijn welkom in de klassen van de kleuter- en lagere school om eens een kijkje te nemen.  Ook het fablab is die dag geopend voor oma en opa!

U ontving hiervoor een uitnodiging met inschrijvingsstrookje.  Geen paniek!  Je mag dat strookje op maandag en dinsdag nog afgeven aan de klasleerkracht.

PS : ouders of andere familie niet toegelaten!