zdvz

Het 2de leerjaar gaat naar Woumen

Het 2de leerjaar vertrekt binnenkort op GWP naar Woumen.  Om er zeker van te zijn dat niemand zijn koffer zou kwijtspelen, kwamen alle kinderen eens langs in het fablab om een naamplakkaatje te maken om aan de koffer te hangen.  Zorgen mama en papa voor plakkaatjes voor alle sokken en onderbroekjes? :-)

Meer weten over waar zoon of dochter naar toe gaat? : Klik hier!

sd v

Geen koek of snoep op de speelplaats!

sfbvs

Tijdens de schooldag nemen kinderen nooit koek of snoep mee naar de speelplaats.  Ook het fruit eten ze in de klas op.

Toch ligt onze speelplaats regelmatig vol met koek- of snoeppapiertjes......

Gelieve uw kinderen bij het ophalen dus geen koek of snoep te geven.  Wacht hiermee tot thuis, of totdat u het schooldomein hebt verlaten.

Dank jullie wel!!!

sfvs

Iedere dinsdag en donderdag van 8u35 tot 11u organiseert Lore de Vroede van Brusselleer infosessies rond alles wat er in onze school gebeurt (Hoe gebruik ik Smartschool?, Wat doen ze in het fablab?, ....).

Wil je eens komen kijken of meedoen?  Je kan Lore via smartschool een berichtje sturen, of haar mailen op  : lore.de_vroede@brusselleer.be

Meer info over Brusselleer? : Klik hier!

Centrum voor Leerlingenbegeleiding

clb

Onze school werkt nauw samen met het CLB Brussel.

Meer info vindt u op hun website.

(dit item werd ook toegevoegd onder het menu "Praktisch")

Zwemmen? Vergeet je zwemgerief niet!

Op onderstaande woensdagen gaan het 2de, 3de en 4de leerjaar zwemmen :

13 november - 27 november - 11 december - 8 januari

22 januari - 5 februari - 19 februari - 4 maart

18 maart - 1 april - 29 april - 13 mei

27 mei - 10 juni - 24 juni

rfe

Klasuitstappen : Begeleiders gezocht!

ac

Onze klassen gaan regelmatig op uitstap.  Dat is belangrijk, want om écht te leren, is het veel beter om alles ook écht te zien en mee te maken.

Veiligheid is ook belangrijk : daarom willen we er als school voor zorgen dat er voor 1 klas altijd 2 begeleiders mee op uitstap gaan : de klasleerkracht en nog een 2de begeleider.  Het is echter niet altijd even makkelijk voor de school om steeds een 2de begeleider vrij te maken om mee op uitstap te gaan.

Daarom een warme oproep : zie jij het zitten om af en toe eens mee een uitstap te begeleiden met de klas van jouw zoon of dochter?  Stuur dan zeker een berichtje via smartschool naar de klasleerkracht van jouw zoon en/of dochter!

Smartschoolprobleempjes? Download hieronder de handleiding!

Of mail naar meester Wouter voor een afspraak of hulp op afstand : wouter.janssens@unescoschool.be