KA2 Erasmus+ : Transforming Fablabs Into Steamlabs

xfnd

Begin deze week kreeg onze school, i.s.m. BS De Kleine Geuzen uit Jette het bezoek van onze internationale partners uit Italië, Gran Canaria, Kroatië en Griekenland.  We lieten hen zien op welke manier onze scholen het fablab inschakelen in de verschillende leergebieden.  "The bar has been set high", hoorden we onze partners vertellen.  Dat doet ons uiteraard veel deugd, en geeft ons de motivatie om de lat nog hoger te leggen.  Binnenkort brengen we nog een bezoek aan Griekenland en Italië, waarvan we ongetwijfeld met een rugzak vol goede-praktijkvoorbeelden zullen terugkeren.

Pedagogische studiedag op 12 februari

rfgze

Op 12 februari is het pedagogische studiedag.  De school is die dag gesloten.  Opgelet! : er is geen opvang!

Geen kalenderitems deze maand.

Naschoolse opvang : nieuw scan-systeem

Vanaf maandag 3/02 starten wij met een nieuw scansysteem voor de opvang.

Alle kinderen die blijven worden nu ingescand, ook de kinderen die maar vijf minuten of een kwartier blijven (dit blijft gratis , maar de kinderen zitten in het systeem voor de veiligheid).

Het is dus heel belangrijk dat u met uw kind tot bij de opvangjuf of -meester gaat om uw kind te laten uit scannen.

Indien u dit niet doet zal uw kind aangerekend worden tot en met 18.00u.

Maks vwz / Capital Digital

Maks vzw is geen onbekende op onze school.  Zij organiseerden voor ons reeds een enorme workshop over de micro:bits voor het 4de, 5de en 6de leerjaar, en ook tijdens het bezoek van onze internationale partners deze week zorgden zij voor een hoogstaand kwalitatief programma voor de leerkrachten.

Maks vzw doet echter meer dan dat!  Zo organiseren zij tijdens de schoolvakanties stages voor kinderen van 9 tot 12 jaar.  Meer info vindt u in de flyer hiernaast.  U ontvangt de flyer ook via smartschool.

Veel computer- en programmeerplezier!!

Meer info : Maks vzw